Läger och öppet hus!

Jag har funderat på att gå någon valpkurs med Max, men bestämt mig för att strunta i det. Socialiseringen kan vi lösa på annat håll och det känns onödigt då vi ändå tränar så mycket. I stället ska vi åka på hundläger hos R+ Hundskola i september, och det ser jag verkligen fram emot! Duktiga instruktörer, trevlig samvaro, bra miljöträning/socialisering och jag får chansen att träffa vänner som undervisar och deltagar. Det finns fortfarande platser kvar på lägret, kanske är någon mer intresserad?

Annars har jag fullt upp med planerandet av höstens kurser. Jag kan smygberätta att Hundlekis kommer ha öppet hus den 20 augusti kl 12-16. Passa på att hälsa på och titta på våra fräscha lokaler, var med och tävla om fina priser och mycket mer!
Ha en härlig sommar!


Välkommen hem Max!

I söndags hämtade vi hem en liten björn från uppfödaren. Oskar har alltså blivit storebror och vi har blivit tvåbarnsföräldrar. Oskar har axlat rollen som storebror och gör det faktiskt riktigt bra, de kommer fint överrens.
Efter några dagar berättade han för oss att han heter Max, och så fick det bli. Det är alltså en liten australian kelpie på åtta veckor som har flyttat hem till oss och nu är dagarna fulla med valpbestyr. Miljöträning, socialisering, ensamträning, grundlydnadsträning och givetvis en massa gos står på schemat. Jag längtar tills jag har lärt känna denna nya lilla individ!
Här kommer ett gäng bilder på vår nya lilla skrutt!Miljöträning i slottsparkenFörsta veckan på mitt nya liv!

Så var första veckan på Hundlekis slut. Både Oskar och jag är ganska slut efter allt det nya.
I början nu är det ganska lugnt på dagis eftersom många hundar är på semester, och det är en bra start. 
Oskar kämpar lite, men är duktig.  Bara att sitta i box på dagarna och inte få vara med mig är lite knepigt, även om han har vant sig otroligt fort. Fortfarande ska några kunder skällas ut varje morgon, men det blir bättre och bättre. Det är ju trevligt att vara i boxen för man får godis där.
Jag trivs så himla bra på jobbet och undrar varför jag inte gjorde det här för länge sen. Att kunna jobba med mitt största intresse varje dag - kan det bli bättre ? Nu jobbar vi hela nästa vecka också och sen är det semesterstängt i tre veckor. De veckorna ska fyllas med valp och renovering av lokalen. Lille valpis hamnar mitt i målning och boxbygge och jag ser fram emot att få en riktigt miljöstark nästa hund, som har varit med där det händer från början. Framtiden är spännande!

Oskar är inte riktigt van vid att behöva dela mig med ett gäng andra hundar (Oskar, Tessie, Kim och Fellini här)


efter första veckan på jobbet vill man helst bara släppa ut tungan ur munnen och somna in i soffan


det är faktiskt så skönt att man inte riktigt orkar dra in den när man vaknar... :)

RSS 2.0