Miljöträning

När Oskar flyttade till oss hade han inte sett någonting mer än skogen där han bodde. Han utvecklade snabbt miljörädslor som gjorde det omöjligt att ha med honom någonstans - han hängde längst ut i kopplet i panik och gick inte att nå fram till.

Det var då.

Efter 2 års långsamt tränande är Oskar en helt annan hund i miljöträningen.
Igår blev det så uppenbart hur mycket som har hänt. Oskar och jag tog en biltur till Bromma Blocks, till den nya sportaffären som hade öppningserbjudanden i helgen. Tydligen tänkte resten av staden samma sak och affären var full av folk, barn, vagnar osv. Lugnt och fint gick min lilla vovve bredvid mig hela tiden i butiken. Vi var där inne i ungefär en halvtimme och konstaterade att allt vi ville ha (skidor, shorts, byxor, pannlampa) var slut. Visst var det lite stressigt i slutet men Oskar gick hela tiden att bryta med en korvbit och kunde till och med hälsa på en snäll kille i personalen.

Vi gick ut och tog en liten paus och fortsatte sedan in på Bromma Zoomarknad, för inköp av en munkorg för marsvinsträningen och en stor matskål i keramik att träna kroppskontroll med. Duktiga, duktiga Oskar skötte sig lika väl här och jag höll på att spricka av stolthet. Finaste, finaste lilla hund!


På väg, Oskar spanar i sin bilsele


Men inte kan man spana hela tiden. Så här ser Oskar oftast ut när vi åker bil. Han trycker in huvudet mellan stolarna i framsätet så att han bli alldeles skrynklig. Eftersom det uppenbarligen är så han vill sitta har han fått en kudde där nu.


Skrynkliga öron!

Oskar- och mattedagen

Idag är jag hemma från jobbet och passar på att ta igen lite tid med min egen hund.

Vi började dagen med en långpromenad, varvade koppel med lösträning och passade på att få in en hel del lydnad och freestyle: mellan ben, hopp över ben, höger vänster tass på mina händer och fötter, slalom, stanna kvar, inkallning. Dessutom fick vi ett riktigt genombrott med fotgåendet som gick toppen! Oskars nya belöning (pipboll - både pipis OCH boll!) gör honom mer motiverad än jag nånsin sett honom förut. Men det gäller att ransonera belöningarna, leker man med dem lite för länge blir de tråkiga. Korta, korta pass och så ner i fickan med bollen mellan passen.
Övrig träning bestod i lite klättring på stockar med diverse godissök och passivitetsträning när matte tog en kaffe på kafét. Glada och nöjda kom vi hem efter ett par timmar och Oskar har nu slocknat i sängen.

Senare idag ska vi ta en tur till djuraffären för att köpa mutor till världens bästa Bella som ställer upp som hundvakt med kort varsel i morgon. Dessutom verkar det vara dags att byta till vinterdäck så man kan hålla sig på vägen.

Finns det något mysigare än att spendera dagen med sin hund?

 


Dagens...

...rätt: härligt morgonbus med höger/vänster tassträning på vårt nya, hemliga träningsställe
...besök: till veterinären för kennelhostavaccinering
...uppgift: bära tygmarsvinet upp och ner till tvättstugan när matte tvättar
...bästa: att få vara hemma tillsammans utan hundvakt!


En alldeles supermysig tisdag.RSS 2.0