Veckan som gått

Det händer så mycket nu att jag sällan har tid att uppdatera. I stället blir det blandade inlägg på söndagarna när jag har någon minut över.
I veckan som har gått har vi hittat på en del:

Vi har borrat upp krokar åt Oskars alla selar och prylar. Oskar fick ha fetvadd i öronen för att inte bli döv av borrljudet. Visst ser han nöjd ut (hrm)?


Jag har tagit två av beaglarna som jag jobbar med på examensarbetet till djuraffären för att prova ut en sele. Den tjockaste (Ginger) och den smalaste (Jasmin) fick följa med, för att prova ut en som passade båda.
Helan och Halvan


Full fart i bilen!Jag har även varit på ett föredrag om hundspråk och sett en älg stå och käka gräs vid vägkanten på väg hem. Häftigt!


Och sist men inte minst har vi bestämt att vår på-prov-gäst Salt nu blir permanent boende här
Guldhunden på Facebook

Äntligen finns Guldhunden på Facebook! Ända sedan jag gick instruktörsutbildningen har jag pratat om att göra en sida men först nu har det blivit av. Sök på Guldhunden och bli ett fan!

Dagens aktiveringspromenad

Dagens aktiveringspromenad höll jag i Ulriksdals slottspark med ett gäng glada och trevliga ägare och hundar. Såhär kul hade vi! Nästa promenad är den 30e maj med temat skogsagility. Anmälningar på hemsidan

Ronja kastar sig mot trädet på varsågod


Emser letar godis högt upp i en ek


Råttan likaså


Och Pirat tyckte att det var lättast att klättra upp och hämta godiset


Koppelträning


Levi för första gången uppe på en stock!


Jack med matte och Ronja med matte


Vilken hand?


Efter såhär mycket aktivering blir man trött hälsar Jack


Hela gänget!

Helgutflykter

Trots att jag på senaste tiden varit begravd i exjobb så har vi hunnit med några utflykter med Oskar. Förra helgen var vi och hälsade på Nina och hennes hundar på Munsö

Glada rumpor, Oskar till höger


I torsdags var vi också ute i skogen, Oskar hittade ett skinn som hängde i ett träd. Om det var ett spårslut som någon stackare placerat ut så hängde det lite väl nära stigen. Och Oskar hoppade på två ben högt för att plocka ner det.
Mums, skinn


Små rester av skinnet som skägg


...och väl hemma var man så här trött och nöjd


Exjobb och valpkurs

Om ni undrar vad jag gör hela dagarna i stället för att blogga så tränar jag hundar. Till exjobbet ska 12 beaglar tränas till att trycka på en knapp och det håller jag alltså på med nu. Förutom det så fixar jag en försöksuppställning, planerar experimentet och letar referenser på allt vi ska göra. Kul men sjukt tidskrävande! Ämnet för exjobbet är alltså "effekter av olika belöngsscheman hos hund". Spännande, och jag lovar såklart att dela med mig här när resultaten är klara efter sommaren.

Förutom exjobb börjar en valpkurs på måndag. Jag har inte haft så mycket tid att annonsera så ett tag såg det mörkt ut med deltagare. Nu är dock kursen fullbokad och jag ser fram emot åtta veckor med härliga valpar och ägare!


RSS 2.0