Hundlekis påskveckan

I förra veckan var Oskar och jag på Hundlekis två dagar. Första dagen var vi i rasthagen och andra i skogen. Jag längtar mer och mer tills i sommar när jag får ta över och fylla dagarna med bara hund och inget annat!

Lite bilder på de underbara dagishundarna:

Nilla och Nemi


Lurvas


Rufus

Valp!Vi var hundvakter förra helgen och jag har verkligen saknat att ha flera hundar hemma!

Parkerna svämmar över av valpar och det är inte utan att man blir lite sugen. Oskar är ju 3½ nu och i den åldern då man faktiskt får börja leta nästa hund. Som många av er vet är det ju en hund att träna och tävla med jag är ute efter och en som jag kan ha alldeles från början, och forma som jag vill.
Nu är alltså valpletandet igång och vi får se när det blir en lillebror till Oskar!


Hundlekis, kamera och hoppklass

Oskar och jag spenderar en dag i veckan på hunddagis (Hundlekis i Skogås för er som undrade) för att lära oss inför sommaren då vi tar över. Oskar behöver lära sig att vara en duktig dagisfröken genom att ligga kvar på golvet när jag tar emot hundar på morgnarna samt umgås med 20 hundar samtidigt i en rasthage. (Det första är svårast, det sista är läskigast... )
Jag behöver lära mig att gå ut och gå med 10 hundar utan problem och framför allt att lära känna alla individerna. Jag börjar lära mig deras egenheter nu och såna hundar det är! Helt underbara, trevliga och roliga.

Jag hade tänkt lägga in en bild på hur en trött Oskar ser ut på vägen hem från "jobbet", men kameran verkar ha gett upp för gott. I stället lägger jag in en bild på den kameran som jag förhoppningsvis kommer att köpa in i dagarna som ersättning:Vi har även anmält oss till Djurgymnasiet cup i hoppklassen 2a maj. Oskar förvandlas som bekant till en våt liten fläck i situationer med mycket folk och på konstiga platser. Så nu ska vi testa att bara göra något kul ihop och se om hans nerver pallar. Mycket köttbullar och en pipis eller två så tror jag nog att vi ska kunna ta några hinder. Nu ut och träna lite i påsk!


RSS 2.0