Nytt jobb men inga kantareller

I tisdags redovisade jag mitt examensarbete om olika belöningsscheman på hund. Jättekul! Jag hittade ingen skillnad mellan då hundarna fick samma belöning varje gång och då de fick en varierad belöning (olika mängder av korv). Hundarna jobbade lika snabbt för båda belöningarna, upp till mig att fundera ut varför. Vad tror ni?

Redan i måndags började jag på mitt nya jobb som djurparkslärare på ett gymnasium. Tjänsten är 75%, vilket passar en hundägare perfekt. Dessutom är det jättekul! Att få jobba med det man tycker är allra roligast är få förunnat. Kurserna jag ska hålla är Djurhållning i park, Utrotningshotade arter, Djurpresentation och guidning och Växt- och djurliv. Planeringen får jag göra själv och i riktlinjerna finns det plats för en hel del utsvävningar. Till exempel tänkte jag att vi skulle klickerträna djur, åka ut och hantera stordjur som hästar och labba. Superkul!

Men givetvis kommer jag fortfarande ha tid för företaget Guldhunden, och höstens kurser sätter igång nu. Nyheter för i år är öppenträning för de som vill träna med störning av andra hundar, samt freestyle. Freestylen är en projektkurs i min utbildning till freestyleinstruktör och ges till reducerat pris.


Igår tog jag en paus från alla måsten och körde ut med Oskar i skogen. Kantarellsök var tanken men det fanns inte en kantarell så långt ögat nådde! Vad har hänt? I stället fikade vi tillsammans, skuttade på stenar och hittade djurkadaver. Mysigt det med.
I brist på kantarellbilder slänger jag in en på Oskar och den gigantiska blomkålsvamp vi hittade härom veckan. 1,9 kg, galet stor!...och ingenting annat spelar någon roll

Min Oskar har varit sjuk, jättesjuk. I två dagar har vi åkt in och ut på djurakuten. Ett lammkotlettben satte sig på tvären i halsen och han har kräkts, hulkat och spottat sig igenom ett helt dygn. För två dagar sedan gick kräkningarna äntligen över men nu är han så ynklig, så ynklig. Haltar fram på vingliga ben och blir andfådd av en liten promenad. Orkar knappt följa med när man ska gå ut. Var är min spralliga, outtröttliga hund?

Eftersom han var så uttorkad fick han vätska i nackskinnet så han såg ut som en konstig, stor hamster.
När vi väl kom hem och kräkningarna hade slutat var han så trött

RSS 2.0