Härlig hundhelg

I helgen var lånehunden Börje här. Med sällskap av den äldre, stabila hunden passade vi på att miljöträna och hitta på annat skoj.

Dagen började med en utflykt! Till Täby galopp bar det av, till loppisen där.


Duktiga hundar mitt i röran. Loppisen vill jag verkligen tipsa alla valpägare om: perfekt tillfälle att miljöträna. Det kostar inget att parkera eller gå in, och hundar är välkomna. Dessutom hittade vi en som sålde hundgodis! (Oskar är inte alls så ynklig som han ser ut, utan var riktigt duktig!)


Efter all spänning åkte vi ut en bit så att hundarna fick flänga av sig


Börje njuter


Men dan var inte slut! På kvällen blev det grillfest i ösregnet. Oskar visste inte till sig av glädje när hans kompis Ronja var där. Och Börje hade fullt upp med att lukta i tikrumpor hela kvällen.


En härlig lördag! Hundarna däckade redan i bilen på vägen hem och söndagen blev lugn. Trodde vi i alla fall, tills den "lilla" promenaden på Järvafältet slutade med att vi gick vilse och var ute i flera timmar. Men det är en annan historia...

Lek i solen

Idag träffade Oskar och jag irländska Jack och matte Maria för en stunds hundlek. Jack och Oskar är ungefär i samma ålder och lika leksugna. Men till och med två spattiga unghundar fick se sig besegrade av värmen efter en liten stund. Lite lek blev det i alla fall. Håll till godo med suddiga bilder!

Fina lekbugningar


Jack lägger in en stöt


Oskar attackerar tillbaka


Oskar försöker hindra ögonen från att ploppa ut


Närbild på en styck galen hund


Två trötta hundar efter bara en liten stund


Jack tar igen sig när vi fikar

Glad sommar!

En liten hälsning mitt i semestern (eller, i mitt fall mitt i exjobbet)!
Bloggen uppdateras sporadiskt just nu som ni säkert har märkt. Jag håller på att analysera filmer till mitt exjobb om positiva känslor hos hund och kämpar på för att bli klar till i slutet på augusti.
Samtidigt klurar jag på höstens kursutbud för att göra det så bra som möjligt. En nyhet blir öppenträning, dit man kan komma och träna med andra hundar som störning. Nyhetsbrev kommer när allt är klart! Finns du inte med på listan? Anmäl dig till nyhetsbrevet på www.guldhunden.se

Så länge delar jag med mig av ett sommartips för varma hundar: isglass!
Häll torrfoder/frolic/ost eller något annat smaskigt i en plastbytta och fyll på med vatten. Släng in i frysen och plocka fram dagen efter när det är som varmast ute. Mycket uppskattat på picnicen eller långpromenaden!
Här tar "mina" hundar en välbehövlig glasspaus från leken:

Sissie


Elvis


och Oskar såklart!
RSS 2.0