Klövjeväskor

Idag fick vi hem ett stort paket från Canis. Det var Oskars nya Palisades Pack från Ruffwear! Oskar var lite misstänksam när jag blev så glad men lät sig kläs på i alla fall. Klövjeväskorna går att ta av så att man kan använda bara selen och det verkar hur bra som helst! Vi ska börja med väskor utan vikt för de väger en del ändå, och han har ju inte vuxit färdigt ännu. Men så småningom ska han få bära vatten, mat, tuggisar osv när vi ska ut.
Selen är toppen, det var verkligen dags för en ny eftersom han har haft samma sedan han kom hit. Och då hade han inte en muskel på kroppen så den är lite liten nu. Roligt med nya saker!Svampplockning

Oskars kompis Elvis bodde hos oss några dagar i förra veckan. Han hjälpte oss att flytta skorna till sin rätta plats (soffan) och bäddade ordentligt till oss när vi skulle sova. En av dagarna tog jag med mig M och plockade svamp med båda hundarna. Vi hittade en del kantareller, och hundarna fick verkligen sitt lystmäte i att busa, sniffa spår och hoppa över saker. Mysigt!

Elvis i soffan med en av skorna som stod fel


När vi skulle sova kom Elvis bärande på soffkudden, hoppade upp i sängen med den och bäddade med den ovanpå Janne. Sjukt gulligt!


På väg till skogen låg båda hundarna på roliga sätt på roslagsbanan
Är vi inte framme snart?


Väl i skogen flängde de runt ordentligt. Oskar var i lina och Elvis fick ett lite längre koppel med dämpning. Vid första fikapausen ville de bara iväg!Men efter att ha skuttat runt i några timmar var det tacksamt med fikapaus nummer två och båda hundarna somnade efter en liten stund.Vi hittade fina kantareller


I väntan på Roslagsbanan hem. Oskar har precis doppat benen i den enda lerpölen som fanns i skogen


Två trötta hundar på vägen hem


Agility och bad

Hundkompisen Ebba bodde hos oss några dagar. Vi var på drop-in agilityn en dag och hundarna fick springa genom tunnlar, säck och hoppa hinder. Det var hur mycket hundar som helst där och jag var mycket stolt över att de lyckades skärpa sig och koncentrera sig på hinderna. Duktiga!

Den långa tunneln


Ebba visar hur det ska gå till


Oskar var snabbare än jag


Duktiga hundar som pausar med husse i värmen


Efter agility blir man trött! Vila i skuggan innan det var dags för hemfärd


Efter att ha vilat hela dagen gick vi ner till Brunnsviken och badade. Hundarna var överlyckliga och simmade efter vattenleksaker. Det är jättekul att bada med Oskar, men man får verkligen passa sig när han kommer nära i simningen eftersom han tror att han kan klättra upp på en. Det blir ganska många rivmärken! Ebba är duktigare på att simma bredvid.

Jag lockade ut hundarna med leksaken:


Vaddå, vad vill ni?


Jaha, var det DEN HÄR ni vill ha?


Oskar högg den och sen blir det kappsimning in


Dragkamp är ju också kul!


Skånesemestern del 3! Hundmöte

Sista delen av vår semester är lite kortare och handlar om mötet med Oskars nya vän Boo från Hundar utan Hem. De fann varandra direkt och busade som få medan vi människor åt kakor och drack kaffe i trädgården. Härligt!
Tyvärr fastnade yrväderna inte på bild när de var igång så det blev mest några stillbilder. Söta är de i alla fall tillsammans!

Bus!


Vattenpaus i fågelbadet


Finaste Boo!


Boo kan få till de mest underbara uttryck med sina rörliga öron. Det syns verkligen att hundar har haft stående öron från början, kommunikationen blir otroligt tydlig.


Skånesemestern del 2! För hundälskare

Vi hann ju med lite mer på semestern än att vara på Ms gård. Vi var ju ändå i Skåne och då måste man ju åka till stranden. Stränderna i Skåne är inte som stränderna i Stockholm, det är lite mer som att vara utomlands. Sand, långgrunt och dyner med gräs. Tyvärr var vädret sådär men för Oskar spelade det mindre roll. Hundstranden i Skanör blev det.

Pölar utan vågor är det bästa hälsar Oskar


Vågorna är roliga men läskiga


Flirtar med husse för att han ska hoppa i


Världens bästa husse!


... som gör sin lilla hund till viljes och kastar av sig kläderna för att busa och bada med honom!


Oskar vet inte till sig av glädje


Rejsar förbi "morfar"


Attackerar husseKampleksak åker fram för att skona husses fingrar


GALEN hund!


Varför finns det inte sådana här ställen hemma?


En liten del tre kommer också från vår semester...

Skånesemestern del 1! För hästälskare

Förra veckan åkte vi till mina föräldrar i Skåne för att semestra. Oskar följde med såklart, och satt duktigt på tåg i fem timmar två gånger utan att klaga. Miljöträning i kollektivtrafik måste vara det bästa vi har gjort!
Förra gången vi var nere var ett helt halvår sedan och då hade Oskar bara bott hos oss i 1½ månad. Då spenderade han tiden med att skälla ut min pappa, vakta hysteriskt på allting och stressdra som en tok i kopplet. Den här gången gick det lite bättre och han hälsade glatt på både mamma och pappa och verkade trivas strålande i huset. Dessutom gick han som en dröm i kopplet (äntligen börjar koppelträningen ge resultat) och verkade trivas hur bra som helst. Några rädslor fanns inte heller och jag börjar inse att det nog är på landet vi borde bo...

Vi hann med en hel del på dagarna vi var där, och Oskar var givetvis med överallt.

Vi hälsade på min kompis M och alla hennes djur. M är en stentuff tjej som bor i en riktig idyll med hästar, hundar och katter och sköter en hästuppfödning tillsammans med sin mamma. Jag mår alltid bra när jag är där på gården. Det är så härligt att se hästarna i sina stora hagar och man får ett sånt lugn. Det är verkligen annat än de små grushagar man ser här uppe. Lite ridning hann jag med också, på Hemingway som jag kommer ihåg som spralligt föl. Idag är han 8 år och M tävlar honom i hoppning. 
Oskar spanar på M när hon rider


Jag på finaste Hemingway!


Sprall i hagen efter ridningenLilla Ida är 28 år


I år har hon fått en kompis i samma storlek


Will njuter av friheten i hagen. Jag var en av de första som satt på honom när han reds in och han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.


Tack Maria för att vi fick komma ut och hälsa på! Fler bilder från Skånevistelsen i nästa inlägg...

RSS 2.0