Miljöträning

När Oskar flyttade till oss hade han inte sett någonting mer än skogen där han bodde. Han utvecklade snabbt miljörädslor som gjorde det omöjligt att ha med honom någonstans - han hängde längst ut i kopplet i panik och gick inte att nå fram till.

Det var då.

Efter 2 års långsamt tränande är Oskar en helt annan hund i miljöträningen.
Igår blev det så uppenbart hur mycket som har hänt. Oskar och jag tog en biltur till Bromma Blocks, till den nya sportaffären som hade öppningserbjudanden i helgen. Tydligen tänkte resten av staden samma sak och affären var full av folk, barn, vagnar osv. Lugnt och fint gick min lilla vovve bredvid mig hela tiden i butiken. Vi var där inne i ungefär en halvtimme och konstaterade att allt vi ville ha (skidor, shorts, byxor, pannlampa) var slut. Visst var det lite stressigt i slutet men Oskar gick hela tiden att bryta med en korvbit och kunde till och med hälsa på en snäll kille i personalen.

Vi gick ut och tog en liten paus och fortsatte sedan in på Bromma Zoomarknad, för inköp av en munkorg för marsvinsträningen och en stor matskål i keramik att träna kroppskontroll med. Duktiga, duktiga Oskar skötte sig lika väl här och jag höll på att spricka av stolthet. Finaste, finaste lilla hund!


På väg, Oskar spanar i sin bilsele


Men inte kan man spana hela tiden. Så här ser Oskar oftast ut när vi åker bil. Han trycker in huvudet mellan stolarna i framsätet så att han bli alldeles skrynklig. Eftersom det uppenbarligen är så han vill sitta har han fått en kudde där nu.


Skrynkliga öron!

Kommentarer
Postat av: Christina

Så roligt det är när hundar utvecklas och de förmår att övervinna rädslorna. Jag blir så glad när jag läser sånt här :-)

Och så snällt av dig att han har fått en kudde på det där konstiga stället i bilen, som han uppenbart gillar ;-)

2010-10-31 @ 13:40:16
URL: http://stribergsstation.blogspot.com/
Postat av: Mira och Emser

Bilsele?! Vi har köpt en liten husbil och funderar över bästa sättet att "förvara" Emser då vi är ute och kör. Ett alternativ kan kanske vara i soffan med sele på. Men han måste ju sitta så tajt att han inte faller ner på golvet och blir hängande vid en inbromsning. Tips?

2010-12-03 @ 09:28:36
URL: http://emsersalt.blogspot.com
Postat av: Nina

Vad härligt att det går framåt med Oskar. Får man ha med hund in på XXL om det är den butiken du menar? Brukar också vara på Bromma zoo ibland.

2010-12-07 @ 15:15:52
URL: http://danner.se/elvis
Postat av: Maria&Oskar

Mira och Emser: Vi har den godkända bilselen Allsafe eftersom vi har en sån liten bil. Den fäster man i bilbältet. Det kanske är en bra idé även för husbilen? Kolla gärna på hundmässan, där brukar de ha bra mässpriser1

Nina: Ja, man får ha hund med på XXL, det är där vi har varit. Frågade första gången och det var ok.

2010-12-11 @ 15:18:12
URL: http://www.guldhunden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0