Kantarellsökskurs

Vi har varit på kantarellsökskurs med Oskar. Tanken var att matte ska få hjälp med att hitta skogens guld och Oskar ska bli aktiverad på samma gång. Perfekt!

Först fick vi lära hundarna vad en kantarell är för något, och att den kan ge en belöning.

Janne berättar för Oskar att det är en kantarell


Sen var det dags att låta dem leta efter plockade kantareller som man lade ut, och slutligen stående kantareller som fortfarande växte i skogen. Oskar klarade det hela galant!Oskar letar under överinseende av mig


En underbar kurs med härliga ekipage där man inte en enda gång hörde någon använda ett hårt ord mot sin hund, trots att många var unghundar och lite småjobbiga och trötta i slutet på dagen. Man blir verkligen glad när det är så! Dessutom upptäckte vi att Oskar har läggning åt sökhållet och var väldigt duktig. Han tyckte att det var hur kul som helst och gick in i arbetet till 100% så fort han fick kommando. Det här kommer vi göra mycket!

Kommentarer
Postat av: nemo

Åh vad roligt! Jag har också tänkt den tanken då vi har varit ute rätt mycket och plockat svamp. Nemo har dock mest brytt sig om lerpölar, blåbärsätande och springa lös. Men jag lurar på att göra ett försök tills nästa år, om inte annat bara för att testa.

2009-09-17 @ 12:25:14
URL: http://www.metrobloggen.se/viharhittatnemo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0