Nyårsafton

Nyårsafton avlöpte utan några större problem. Oskar är som så många andra djur rädd för fyrverkerier men det här året var vi ordentligt förberedda.
Dagen började med att åka till Täljö för en långpromenad med lunch i snön.
När vi kom hem täckte vi fönsterna med vita lakan för att stänga ute ljuset, och tände alla lampor. Under bordet där jag och sambon satt och åt nyårsmiddag skapades en liten koja med mjuka filtar att gömma sig i, och Oskar preparerades med både DAP-halsband och Valeriana. Green Days senaste skiva och senare filmen Inglorious Basterds spelades på högsta volym för att minska volymen utifrån. Vi försökte att bara låtsas som om vi inte hörde raketerna, vilket gjorde att vi till och med kunde kissa Oskar vid åttatiden utan problem, trots att det smällde bra mycket redan då. Tio i tolv presenterade vi kvällens överraskning som var ett hjortben som Oskar åt placerad ovanpå oss båda i soffan, med raketer vinande och smällande runt hela huset. Duktiga lilla hund!
Vår nyårssupé bestod av trerätters middag:
Förrätt: Sallad bestående av tofuplattor, koriander, sesamolja och chili
Huvudrätt: Råa hemlagade vårrullar med rispapper runt och sallad, gurka, räkor, böngroddar, thaibasilika och koriander inuti. Doppades i sweet chilisås
Efterrätt: Hemgjord chokladmousse med ananas stekt i smör och brun farin till

Supergott! Skumpan till tolvlaget hoppade vi faktiskt över eftersom vi var så trötta.

Det var väldigt skönt att Oskar klarade nyår så bra men givetvis önskar man att man inte behövde gå till sådana ytterligheter för att han ska klara av det. Än värre måste det vara för vilda djur som inte kan komma undan ljudet. Man undrar hur många som dör av hjärtslag varje år. Visst kan man få skjuta av raketer om man tvunget måste men att begränsa det till någon timme runt tolvslaget tycker jag borde vara vanligt folkvett.  Något som det dessutom verkar vara lag på. Här hemma har vi tagit oss igenom det värsta men vet att det kommer att smälla i flera veckor framöver, och de första smällarna kom för redan en månad sedan.
Var alltså snälla och spara överblivna raketer till nästa år, så gör ni stadens djur en stor tjänst!

Kommentarer
Postat av: Christina

Kan bara hålla med. Här har vi en spansk 08-hund för fjärde året i rad som inte klarar av att bo hemma under jul och nyår. En och en halv månad är han hos oss varje år för att ha ett drägligt liv.

Förbjud fyrverkerier och smällare under alla tider på året utom under tolvslaget på nyårsafon!!!Gott Nytt År önskar vi er från stationen!

2010-01-02 @ 22:19:28
URL: http://stribergsstation.blogspot.com/
Postat av: Maria

Gott nytt år på er också Christina!

2010-01-04 @ 14:39:12
URL: http://www.guldhunden.se
Postat av: nemo

Jag säger bara: Tur att vi lämnade bort Nemo i dagarna tre vid nyår, för jäklar vad det har smällt här. Det smäller fortfarande... nu började det precis och Nemo ligger under husses skrivbord. Vi har ju dap, och har haft hög musik och igentäckta fönster men det hjälper inte ändå. :( Han fick också en stort smaskigt ben men det vill han inte äta på om det smäller.

Hatar att folk ska hålla på o smälla såhär, en sak om det görs på nyårsaftons kväll men i flera dagar (veckor!) innan och efter är fan totalt sanslöst asså!

Härligt ändå att det gick så bra med Oskar!!

2010-01-08 @ 23:02:32
URL: http://viharhittatnemo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0