Kreativitet och initiativ

Ibland får man skylla sig själv...
När man belönar kreativitet och initiativ så får man en arbetsvillig hund som aldrig ger upp. Det är superroligt! Det får man dock leva med även vid andra tillfällen, som till exempel när man är och hälsar på en kompis och Oskar får för sig att använda den där kreativiteten och initiativtagandet där. Idag har han alltså fiskat fram saker under sängen, försökt bryta sig in till katten, rullat på rygg i sängen med ett gosedjur i famnen, försökt krypa in under soffan och smakat på en korg. Allt detta på en mycket kort stund och i det övertrötta tillståndet som ofta infinner sig efter en 2½-timmespromenad med oräkneliga hund- och människomöten i lina. När matte tröttnade och plockade in sin hund i lugna famnen dröjde det ungefär 4 sekunder innan han istället låg utslagen på marken och snarkade.
Efter tunnelbana, långpromenad, nytt hus att utforska, ännu mer tunnelbana och en promenad hem hade vi varit iväg i 8 timmar och den aktiveringen kan till och med göra Oskar trött. Ensamhetsträningen på kvällen när jag hade valpkurs gick som en dans och Oskar är nu helt slut.

...och jag med. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Söderhund

Underbart att höra, vilka framsteg han gör! Jag försöker plocka fram den kreativa sidan hos Boo också men det är svårt. Önskar hon var mer intresserad av leksaker. Eller mat. Eller båda, helst. Intalar mig att om man tar tillräckligt många baby steps har man till sist kommit en bra bit på väg.

2010-02-10 @ 10:16:59
URL: http://soderhund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0