Storrengöring

Igår var det storrengöring av hunden. Öronrensning, kloklippning och tandskrapning. Det gick över förväntan, till och med skrapningen gick relativt smärtfritt och nu ska det borstas hundtänder varje dag vid läggdags.
Oskars dag fortsatte sedan med grundlydnadskurs med husse och födelsedagsfest på kvällen. Efter att ha minglat runt ett tag däckade han på golvet och gick knappt att väcka. Han har varit lite jobbig de sista veckorna så en ordentlig aktiveringsdag var precis vad han behövde. Vi ska omvärdera hans aktiveringsbehov för att se om det har ändrats eftersom han plötsligt börjat verka kräva mer. En lagom nivå innebär ju varken för lite eller för mycket! Idag verkar han i alla fall ha fått nog och har sovit hela förmiddagen.

Kommentarer
Postat av: nemo

Nemos aktiveringsbehov går i vågor. I våras/somras upptäckte jag att vi (jag) nästan överaktiverade honom! Inte med jobbiga grejer men det var fisketurer, utflykter, bus med hundar, promenader o sånt. Och vi var lite dåliga med rena tråkdagar. Nu i höst däremot verkar han kräva lite mer, speciellt mer av lek inomhus. Det är dock väldigt roligt att se hur hans föremålsintresse ökat något enormt sedan vi tränat lite på det, likaså hans lust för att leka/brottas/ha dragkamp. Men ibland kan vi nästan bli tokiga när vi precis varit ute på långpromenad med massa kul och Nemo en stund senare kommer lika pigg med leksaken i munnen och med uppmaning att vi ska ha lekstund :p

2009-10-09 @ 22:20:03
URL: http://www.metrobloggen.se/viharhittatnemo
Postat av: Maria

Haha, ja det märks verkligen att det går i vågor! Plötsligt har vi en hund som inte vill gå och lägga sig på kvällarna och vaknar klockan 7 - han som har varit så morgontrött!

Men det är kul och utmanande att vara tvungen att hitta på mer att göra för honom. Klickerträningen kommer vi att utöka och vi ska tänka igenom hur mycket och vilken sorts aktivering han faktiskt får. Spännande!

2009-10-10 @ 11:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0